Mediation

details

Onderhandeling

details

Werving & selectie

details

Groei & krimp

details

Werving & selectie

De juiste persoon op de juiste plaats. Dit motto gebruiken wij bij het samenstellen van een IT team. Iemand kan de juiste papieren hebben voor een opdracht, dan wil dit nog niet zeggen dat deze persoon in het team past of de juiste methodes gebruikt. 

Wij zijn zelf IT-ers in hart en nieren en wij weten wat er om gaat in deze branche en de personen die er in werken. Het begint vaak al bij het opstellen van een vacature tekst en de technieken die gevraagd worden. Bepaalde combinaties zijn niet logisch, tevens kennen wij de markt van de detacheerders en hoe zij hun werving en selectie beleid uitvoeren.

Door het inschakelen van 112-IT.com kunnen wij u helpen om de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Wij kijken hierbij ook naar het zittende team en het karakter van uw bedrijf. Zo kunnen wij aanwezig zijn bij een selectiegesprek of de hele selectie uit handen nemen tot het leveren van een freelance medewerker voor een bepaalde klus.

Mediation

IT-ers kunnen erg principieel zijn als het gaat om technische keuzes.
Uiteindelijk maakt het niet uit welke methode er gekozen wordt, ze leveren waarschijnlijk beide het gewenste resultaat op. Deze meningsverschillen kunnen leiden tot pesterijen op het werk of zelfs moedwillige tegenwerking.

Dit soort problematiek kan u veel geld kosten. Misschien zit u te wachten totdat een bepaald probleem is opgelost, zodat het team weer verder kan of de voorziening in gebruik kan worden genomen. 

Door individueel met de betrokken personen te praten en te luisteren naar hun argumenten, kan er mogelijk al een oplossing worden gevonden. Liever een democratisch besluit dan een autoritair, maar als dit laatste nodig is dan kan dit besluit beter worden genomen door een externe consultant.

Onderhandeling

Uw IT leverancier zal ongetwijfeld het beste met u voor hebben. U koopt vast wel eens zaken die ogenschijnlijk noodzakelijk zijn maar in de praktijk nooit worden gebruikt.

Wij helpen regelmatig ondernemers met het nemen van besluiten over IT aankopen. Dat kan bij het opstellen van requirements of het toetsen van vastgestelde requirements. Of door simpelweg aanwezig te zijn bij demo's of onderhandlingen. 

Groei & krimp

Het bepalen van een nieuwe strategie is belangrijk om een weg in te slaan welke toekomstbestendig is of dit nu groei of krimp is.

Bij een groeiende onderneming kan het zijn dat IT systemen uitgebreid moeten worden of dat de hele infrastructuur op de schop moet. Wij denken mee en helpen u met het behalen van doelstellingen.

Als uw onderneming krimpt dan kan is het ook noodzakelijk om uw IT inrichting te her-evalueren en in te richten op de nieuwe weg die wordt ingeslagen. Wellicht kan het helpen om processen te automatiseren door het inzetten van scripts waardoor er minder handmatige werkzaamheden noodzakelijk zijn.

Wij geven advies, maar wij kunnen ook de regie in handen nemen en wijzigingen uitvoeren welke passen binnen de gekozen strategie.

werkwijze plan een intake